Echipament de protectie

Siguranta muncii si protejarea sanatatii angajatilor

muncitori care poarte echipament de protectie

Ce este echipamentul de protectie si unde il folosim?

Echipamentul de protectie este un element indispensabil daca vorbim despre protejarea sanatatii angajatilor dintr-o firma impotriva potentialelor pericole de la locul de munca. Productivitatea muncii poate de asemenea sa fie influentata de prezenta EIP. Echipamentul trebuie sa fie utilizat de catre angajati in timpul programului de lucru, atunci cand au fost identificate riscuri de afectare a sanatatii si cand aceste riscuri nu pot fi inlaturate prin alte metode.

EIP este compus din orice tip de produs al carui scop este utilizarea acestuia de catre angajati si care are scopul de a ii proteja impotriva pericolelor de la locul de munca. Anterior alegerii si utilizarii echipamentului de protectie, administratorul firmei va trebui sa ia toate masurile necesare pentru prevenirea pericolelor.

In general echipamentul este folosit de catre un singur angajat, din motive de securitate si de igiena. Exista totusi si cazuri in care un anumit tip de echipament de protectie poate fi purtat si de mai multe persoane. Putem da aici exemplul unor veste reflectorizante.

Caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca EIP

Principalele caracteristici pe care un echipament de protactie trebuie sa le indeplineasca sunt urmatoarele:

  • sa corespunda specificatiilor din domenul securitatii ocupationale
  • sa fie ergonomic
  • sa fie adecvat pentru pericolele identificate la locul de munca
  • sa nu prezinte un pericol pentru persoana care il poarta

Tipuri de EIP

Categoriile de EIP pe care angajatorul le poae pune la dispozitia angajatilor sunt:

EIP pentru protectia picioarelor

Încălțămintea de protectie este o parte esențială a vieții noastre de zi cu zi și este important să găsim perechea potrivită de pantofi atunci cand ne desfasuram activitatea la locul de munca. Cu toate acestea, la fel ca în cazul oricărui astfel de produs, alegerea pantofilor pentru muncă poate fi dificilă. Cel mai bun mod de a evita rănirea la locul de muncă este purtarea unui echipament personal de protecție personal adecvat.

Dacă a trebuit vreodată să lucrati pentru un timp îndelungat în condiții de căldură și umiditate, atunci cu siguranta știti că purtarea EIP este esențială. Nu numai că vă va proteja picioarele de potențialele vătămări, dar alegând să purtați echipamentul personal de protecție personal corect, respectați și orice reglementări de sănătate și siguranță.

Bocancii de protectie sunt pantofi cu vârful din oțel, folosiți pentru a proteja picioarele de răni. Dacă lucrați într-un depozit, șantier de construcții sau altă industrie în apropierea mașinilor grele, bocancii de protectie va vor ajuta la prevenirea rănirilor grave cauzate de căderi de obiecte sau de alte accidente. În unele cazuri, acestia va vor oferi un strat suplimentar de protecție împotriva sculelor ascuțite care altfel ar putea rani tibiile în timpul lucrului.

O pereche bună de cizme de protecție este un must-have pentru oricine lucrează în industria construcțiilor. Acestea protejează picioarele, degetele de la picioare, tibiile și genunchii de zgârieturi, intepaturi și chiar căderi de obiecte grele. De asemenea, este mai puțin probabil să vă răniți si sa alunecati în timp ce le purtați datorită tălpilor lor robuste din cauciuc. Cizmele de protecție vin în diferite stiluri, deci este important să știți ce căutați înainte de a cumpăra. Dacă aveți nevoie de ceva care să vă păstreze picioarele calde în timpul iernii reci, căutați cizme izolate cu un material gros de căptușeală, cum ar fi lâna.

Pantofii de protecție sunt acele tipuri speciale de pantofi concepute pentru a vă proteja de pericolele care apar la locul de muncă. Acești pantofi sunt confecționați din materiale care ii fac duri, dar in acelasi timp ușoari și cu proprietati de absorbtie a șocurilor. Pantofii de siguranță sunt o piesă esențială de echipament pentru oricine lucrează cu sau în jurul substanțelor și materialelor periculoase. Lucrați într-o fabrică, un site minier sau în altă parte într-un mediu periculos? Atunci aveti nevoie de acești pantofi. Vă oferă protecție împotriva alunecării pe podele alunecoase, impotriva obiectelor ascuțite. Tălpile lor sunt rezistente si nu se uzează ușor.

EIP pentru protectia capului

EIP pentru protectia vederii

EIP pentru protectia mainilor

EIP pentru protectia auzului

Imbracaminte de protectie si de lucru

EIP pentru protectie respiratorie

In functie de mediul in care ne desfasuram activitatea, diferitele tipuri de echipament de protectie ne vor proteja impotriva pericolelor din cap pana in picioare. Daca lucram intr-un mediu cu gaze toxice, vom avea nevoie de o masca de protectie respiratorie. Daca realizam lucrari cu obiecte care au muchii ascutite sau taioase si va trebui sa le manipulam, cu siguranta niste manusi speciale de protectie ne vor proteja impotriva taierii si a inteparii. Incaltaminte de protectie va fi ca o bariera impotriva obiectelor grele care pot cadea pe picior sau impotriva obiectelor ascutite care pot perfora talpa in momentul in care calcam pe acestea.

Echipa noastra de specialisti va sta la dispozitie atuci cand doriti sa alegeti echipamentul de protectie potrivit domeniului dumneavoastra de activitate. Daca aveti intrebari, va stam mereu la dispozitie.